„DELFIN tábor"

Hvar szigeten tengerparti üdülés

 Indian part

és kirándulás Mostar, - Visokoi piramiskomplexum

2017. szeptember 10. – 18.-ig, 8 éj/9 nap.

Programunk: szept.10.-én utazás Hvar szigetre, 10-15-ig Hvar sziget, 16-án kirándulás Bosznián át, Mostar érintésével, 17-én Visokoban a piramisok, 18.-án kőgolyók-haza út.

1.nap.Utazás: Budapest – Vrboska.

Kora reggel Bpestről indulunk, végig autópályán megyünk Splitig. Innen lesz egy szép hajóutunk, átkompolunk a Hvar szigetre. A kikötőhöz közel van a szálláshelyünk Hrboska. Esti órákban érünk oda.

2- 6. napig Hvar szigeti nyaralás, öt teljes nap.

Visszahív a HVAR SZIGET varázsa, ezért döntöttem úgy, hogy szeptemberben, amikor még csodás idő van Dél-Dalmáciában és meleg a tenger, tábort szervezek. Immár ötödszörre tartok itt tábort, 2008 óta. A sziget nagyon különleges, a föld 10 legszebb szigete közé tartozik! Azt mondják, hogy a 12 kristálykoponya egyike itt van elrejtve.

Mindig megtapasztaltuk a különleges gyógyító energiáját. Gyönyörűséges fürdő és kiránduló lehetőségek vannak. A fjordos partokon jól el lehet rejtőzni, ringatózni a kristálytiszta, smaragd színű vízben. Főleg reggel, amikor nincs kint senki még, nagy a csend. Ez kihagyhatatlan, ezért reggel a parton kezdjük a napot energiagyakorlatokkal. Ráhangolódva természet felejthetetlen szépségére meditálunk. Ez ritka lehetőség megtanulni az élő természet segítségével az önvalónkhoz visszatalálni. Napközben fürdünk, kirándulunk, csodás helyek vannak a szigeten. Nagyon szeretünk még azért is itt lenni, mert a közös csoport rendezvényekre a szállásadónk megfelelő helyet tud biztosítani. Aki itt volt, senki nem felejti el, mikor esténként gyönyörű zenékre órákon át táncoltunk, sem a jó beszélgetéseket, közös főzéseket, azt az egységet, szeretetet, ami összekapcsolt mindnyájunkat egy igazi csapattá – akár a Delfineket. Természetesen, ez most is így lesz!

clip image003

Röviden egy kis ismertetés a szigetről:

clip image001 0000

Hvar a türkizkék öblök, olívaligetek, szőlőskertek, zöldellő pineaerdők, valamint a kábító illatú rozmaringok és levendulamezők csodálatos egyvelege. A mediterrán jellegzetességeket külön-külön újra mindig felfedezhetjük a dalmát szigetvilágban, ám itt Hvar - szigetén együtt fordulnak elő, felejthetetlen összképet alkotva. Mintegy 70 km ez a karcsú szépségű sziget.Rendkívül kedvező klímája miatt a horvát Madeirának is hívják. Évi átlagban 2724 órán át süt a nap.A történelmi városkákban díszes templomok és paloták hirdetik letűnt korok nagyságát.

A turizmus a sziget északi részén fekvő négy legfontosabb település vonzáskörzetére összpontosul: Hvar városa a déli parton, Stari Grad, Jelsa és Vrboskaa szárazföld felőli oldalon, ahol a szállásunk lesz.

VRBOSKA

clip image004 0011

A sziget egyik legkisebb városkája, egy védett öbölben, érintetlen sűrű fenyőerdő közepén épült. Az öböl közepén egy apró szigetecske található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik ott hidakkal van összekötve aa két part, éppen ezért "kis Velencé"-nek is hívják.A város tele van gótikus, reneszánsz vagy barokk stílusban épült házakkal, melyek közt apró utcák kígyóznak. Vrboska már az antik idők óta lakott, kis halászfaluból fejlődött várossá. A sziget legfontosabb építészeti emlékműve a Jóságos Szt. Mária bástya temploma (fenti képeken). A templomtól nyugatra a XV. sz.-ban épült barokk szt. Lőrinc templom helyezkedik el.

clip image006 0008clip image008 0005

   

A környéken termelt zöldségfélék, friss hal, házi olivaolaj, friss fűszerek minden vendégnek igazi ínyenc élmény lesz, főleg igazi hvari borral. A legjobb pálinkát és bort mindig itt a szigeten vettünk! No és éppen szeptemberben fog érni a füge is!

A szállásunkhoz legközelebbi strand kb. 15 perc sétára van. Páratlan fürdési lehetőséget ad a tengerbe benyúló félsziget-nyúlvány, ahol zavartalanul elkülönülhetünk és még délután a dagály idején is sima a tenger. A kedvencem a Hvar, a fővárosa szigetnek, a középkori erőddel és csodás kikötővel, ahova el fogunk menni egy nap kirándulni.Még egy hegymászásra is meghívlak titeket egy kolostor romhoz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a tengerre. Az alábbi képek korábbi évek táborain készültek.

clip image010 0005 clip image012 0004

 

7. nap. Kirándulás Bosznián keresztül. Mostar - Neretva völgy- Kiseljak.

Reggeli órákban elhagyjuk a szálláshelyünket. Keresztül hajtunk a szigeten, a hatalmas hegyek között a sukuráji kompkikötőig. Fél órás hajókázás után Dvernikbe érünk, ahonnan Mostarba indulunk, itt 2-3 órát fogunk itt tölteni. Megnézzük az Öreg hidat (Stari Most) és a bazárt. 

clip image008 0004

 Páratlan szépségű a Stari Most, amelyMostar fő nevezetessége, a világörökség része. A hidat kilenc évig építették a halvány „tenelija” kőből, ami nap helyzetétől és erejétől függően, akár a rendkívüli indiai Tádzs Mahal, változtatja a színét. A híd egész környezete mágikus. A csodás természeti környezet és a híd melletti apró kávézók, bazárok együttese elvarázsol. Számomra olyan, mintha Aladin csodalámpájának világa kelne életre. Számítsatok rá, hogy rengeteg gyönyörűséges tárgyat lehet itt venni, olyan ajándékokat a családnak, barátoknak, amik nagy örömet okoznak mindenkinek és rendkívül olcsóak.

Boszniában utazunk még aznap délután tovább egészen Kiseljakig, ahol a szálláshelyünk lesz.Páratlan szépségű utazásban lesz részünk. Végig utazunk a smaragd színű Neretva völgyön, amelyet égig érő hegyek szegélyeznek. Egyes részei a Himalájára emlékeztetnek (mint az alábbi kép).

DSCF6561

Útközben megállunk a tájban gyönyörködni és est-ebédelniJablanicában, ahol megkostólhatjuk a boszniai specialitásokat.

Este már a Visoko alatti szállásunkra érkezünk, Kiseljakba. Itt egy nagyon jó színvonalú, modern motelban lesz a szállásunk, két ágyas szobákban. Bőséges svédasztalos reggeliket kapunk. Már három alkalommal aludtunk itt és nagyon megvoltunk elégedve.

8. nap hétfőn aVisokói piramiskomplexum.

clip image012 0003

Visokói piramisok a Föld legrégebbi piramisai közül valók, több mint 30 ezer évesek. A piramisok egy Fibonacci spirál mentén vannak elhelyezve. A legnagyobbak: a Nap piramis, amely 220 m, a Hold piramis 190 m és emellett a kisebbek a Sárkány, a Szeretet és a Földanya elnevezésű piramisok. a legjelentősebb a Nap piramis, amelyet az első nap megmászunk.

Már háromszor jártam itt csoportjaimmal. Első visokói élményem a Hold piramis volt, amelynek a megmászása éppen teliholdkor, a csoportomnak igazi női beavatás volt. Tavaly ősszel voltam először a piramiskomplexum alagútrendszerébe, ahol megtapasztaltam az energiát, amelynek alapján számomra minden kétséget kizáró, hogy igaz a feltáró régész dr. SemirOsmanagic állítása a piramiskomplexum valódiságáról. A közzétett fotókat a tavaly szeptemberi utunkon készítettem. Ezévi júniusi utunk során jelentősen bővült az élményem. Nagy szerencsénkre találkoztunk egy magyarul beszélő idegenvezetővel, aki különleges helyekre vitt el bennünket, amelyek ennek a kirándulásnak is a részei lesznek. Ilyen volt a Földanya temploma nevű szent hely, ahol a legmagasabb rezgésű energiát tapasztaltam. Itt idegen emberekkel együtt meditáltunk a Föld népeinek békéjéért, a térség nyugalmáért, megtisztulásáért.

Komplex programunk lesz vasárnap, a Nap piramis, a katakomba és a Földanya Temploma, meg amit még esetleg az idegenvezetőnk meglepetésként megmutat.

Reggeli után utazunk Visokóba, ami 14 km-re található.

Aki nem akar felmászni a Nap piramis tetejére, eljuthat a jelenleg végzett feltáró munkák helyszínéig. A belőpő díj 5 €-ba (=10KM) kerül fejenként. A hegy alján van egy nagyon kellemes vendéglő. Itt bevárhatók azok, akik megmásszák a hegyet.

clip image014 0003

Fent láthatóak, már a földtől és a növényzettől letisztítva a Nap piramist borító hatalmas kőtömbök.

Remélem, minél többen feljöttök a piramishegy tetejére. Ha ilyen szándékod van, esetleg hozzál magaddal segítségül hegymászó botot. Csúszást gátló cipőben gyertek és ennek megfelelő ruhában. Nagy élmény lesz a piramis tetején, mert megtapasztalhatjuk a piramis döbbenetes energia kisugárzását. Fizikusok 4,5 m sugarú, a piramis tetejéről feltörő elektromágneses sugarat észleltek. Olasz és finn szakértők a piramis csúcsán mértek ultrahang sugárzást, amelynek rendkívüli a gyógyító hatása.

Gondolj bele, hogy ez mennyire izgalmas, hiszen egyre jobban bizonyítást nyer, hogy a piramisok beavató helyek voltak. Rendkívüli mértékben megemelik az energiaszintet és ezáltal lehetségessé vált a belső utazás. Ehhez kapcsolódik a másik rendkívüli funkciójuk, hogy galaktikus internet hardverként működtek. Az energia = információ. Úgy gondolom, hogy ha ebbe az energiasugárban tartózkodunk és ráhangolódunk meditációban (amit ahogy felérünk, megtesszük), akkor beleolvashatunk a piramis rendszer „titkainak könyvébe”, rendkívüli belső utazásban lehet részünk. Ez még akkor is működik, függően a befogadásunk szintjétől, ha nem is jelenik meg rögtön a tudatos tudatunkban. A tudatalattink veszi az információt és egyes élethelyzeteinkben aktiválja. Ezért tartom fontosnak, hogy a korábbi napokban a tengerparton előkészüljünk, hogy minél nyitottabbá váljunk a magas energiára.

Délután a labirintus rendszert látogatjuk meg, ahol magyar nyelvű idegenvezetésben lesz részünk. A belépődíj: 10€

clip image018 0001

Tunel bejárata.

Már a tunel bejárata előtt kint a szabadban is érzékelhető a nagyon magas energia. Felhívom a figyelmeteket, hogy a járatokban 12 fok van, ezért ennek megfelelő meleg öltözetet hozzatok.

Fantasztikus élményt adó és rendkívüli gyógyító hatású jelen lenni. Csodának számít, hogy a több ezer éve itt élő emberek olyan földalatti rendszert alkottak, amelyben magas oxigén tartalmú levegő van. A földalatti termekben levő ionizációs szint meghaladja a 43 ezer negatív ionos szintet, ami duplája az átlagos földi koncentrációnak. Ennek következtében ezek a termek rendkívüli gyógyító és fiatalító hatással rendelkeznek. A legdöbbenetesebb, hogy semmiféle negatív sugárzás (pld. Hartman) nincs jelen. Ezt úgy érték el, hogy kerámiaszobrokat helyeztek el a vízfolyások felett, amelyek a negatív energiát pozitívvá alakítják. Ennek következménye, hogy az alagútrendszerben található talajvizek tökéletes kristályszerkezettel rendelkeznek, hasonlóan Emoto híres publikációjához.

clip image020 0001

A fenti képen az egyik hatalmas dolomit látható, rajta rovásjelekkel, amelyek több kerámia dolomiton is megtalálhatóak. Körbeálltuk, rátettük a kezünket, hogy érzékeljük jobban az energiát. Szent, tiszta, emelkedett térben éreztük magunkat, mintha templomban lennénk.

Mindenki számára, aki ide eljön, áldást hozó tapasztalatot ad ez a hely. Tavalyi látogatásunk után úgy éreztük, mintha energiaturbót kaptunk volna, legalább egy hónapig éreztük még tapasztaltuk energiaszintünkben a hatását. Ez a magasrendű energia beépül, mint információ a tudatalattinkba, és pozitív hatása lehet a jövőbeni életünkre.

Számítsatok még aznap egy jó ebédre, az idegenvezetőnk elkalauzol bennünket.

9. nap. szeptember 18.-án hétfőn indulunk hazafelé.

Útközben pár órát eltöltünk Zavidoviciben ahol a Földünk egyik legnagyobb kőgolyó lelőhelye található.

DSCF6687

Hasonlókat Costa Ricában találtak. Több tonnás nagyságúak is vannak közöttük. Anyagukat még nem elemezték, de a barna és vörös színek nagyon magas vastartalomra utalnak. Osmanagic, a boszniai piramisok kutatója szerint, egy ismeretlen ősi civilizáció lakta Európát több ezer évvel ezelőtt, akik nagyon fejlett technológiával rendelkeztek. Szerinte azért hozták őket létre, hogy a pozitív energiát összegyűjtsék vele gyógyítás céljából.

Előre láthatólag 18-19 óra tájban érkezünk meg Budapestre.

Szállás:

Hvaron hat éjszaka 2 ágyas appartmanokban. Egy appartman két, külön ágyas szobából, nappaliból konyharésszel és fürdőszobából áll. Appartman jól felszerelt az önellátáshoz. Stari Gradra átmegyünk bevásárolni, ahol nagy piac van és supermarketek.

Kiseljakban 2 éjszaka, két ágyas szobákban leszünk elhelyezve, gazdag svédasztalos reggeli benne van a szobaárban.

Utazás:

Hét személy utazása előre megoldott egy kisbusszal. A többi jelentkező utazását a saját kocsijával az utazást vállaló résztvevők segítségével tudom megoldani. Az utasokat összeszervezem.

Részvételi díj:

Szállás és a tábor díja együttesen 235 €.

Utazás költsége: 36.000 Ft,amelyet előre kell fizetni. Tartalmazzaaz üzemanyag, az autópályadíjak, a kompok, parkolási díjakkalkulált összegét.Ha jelentős változás lesz az útiköltségben (aminek kisebb a valószínűsége), utólag rendezzük.

Előlegfizetés a jelentkezéskor: 32.000 Ft. (100€-nak megfelelő összeg). (Egyes kifizetések nemzeti valutákban lesznek, a Ft-ot be tudom váltani még itthon.)
Az indulás előtt legkésőbb egy hónappal szükséges a teljes összeget kifizetni, az útiköltséggel együtt. Lemondani csak akkor lehet, ha helyetted találok jelentkezőt.

Visokoban a kirándulás költségei, amelyek a részvételi díjjal együtt fizetendők
Belépő katakomba10 € + nap piramis 5 €
Idegenvezetés 1600 Ft (együttesen váltom át KM-re).

Fontos még kalkulálnod a boszniai két napra két meleg étkezéssel 10-15€ értékben.
10 KM=1600 Ft. Érdemes a költőpénzt KM-ben hozni, mert az €-bólKM-ben adnak vissza. Mostari bazárban lehet €-val vásárolni, ott €-ban vissza tudnak adni.
Bosznia lényegesen olcsóbb, mint Horvátország, az ajándékokat érdemes ott venni.
Bankkártyát általában mindenütt elfogadnak a benzinkutakon, éttermekben és a nagyobb üzletekben.
Az utazáshoz személyigazolványt hozzatok.

Jelentkezés:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Mobil: 30/659-0589

Lőcsei Fanni

Kérlek, add tovább mindazoknak, akiket érdekelhet, amit megköszönök!