Megrekedtünk a múltban, de miért?

Ez a legfőbb téma, amin dolgozok magamon, gondolom, ezzel Ti is így vagytok, ezért osztom meg a gondolataimat. Megköszönöm a visszajelzéseiteket.

Ma feketehold van (febr.15) és este megszületik a Vízöntő Újhold. Ez a múlt elengedésének napja, felkészülés az újra. A téma ma nagyon aktuális.

pillango

Legfőbb okaként azt látom, hogy nem jutunk előre az életproblémáink megoldásában, hogy nem hozzuk meg az egyértelmű döntéseket. Halogatjuk, és erre sokszor nem is vagyunk tudatosak. Mi van akkor ha…ez vagy az lesz?- kérdezzük. De hát, erre csak fals választ kaphatunk, mert nincs más verziónk, csak a múltbeli történések. Saját csapdánk, hogy egyértelmű döntés nélkül elkezdünk cselekedni, és még azt hisszük, hogy mi mindent megtettünk. Igen tettünk: káoszt teremtettünk, aztán arra megy el az energia, hogy helyre hozzuk, ha egyáltalán még lehet. Avagy, rájövünk, hogy rossz volt az irány, nem is arra akartunk menni, de ez is energiavesztés.

Aztán az is lehet, hogy az élet olyan helyzeteket teremt, hogy kényszerből hozunk döntéseket, annyit vacakoltunk már vele, mert már nem lehet várni, eljött az ideje. Ez így van, egy élettervvel születtünk le, amihez egy időháló tartozik, azaz meg van mindennek a bekövetkezési ideje. Amikor ott az idő, dönteni kell, ha nem akkor is bekövetkezik, és akkor kiszolgáltatottnak érezhetjük magunkat, mert nem tudatos döntés következménye volt és nem oda esünk, ahova éppen akartunk volna. Gyerek koromban nagyon megragadott Arany János gondolata, a Toldi estéjében:„Az élet kereke eljár, ha felülsz rá felvesz, ha nem ülsz fel nem vár. Változik a világ.”

Nagyon tetszik, amit Osho ír erről:

"A halogatás egyszerűen ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, akkor miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel, mint ma? Azt hiszed, holnap elevenebb leszel? Hogy holnap fiatalabb vagy frissebb leszel, mint ma?
Holnap csak öregebb leszel, a bátorságod is kevesebb lesz, holnapra tapasztaltabb leszel, és még több kifogást találsz. Holnapra a halál egy nappal közelebb ér hozzád, és ettől csak még jobban megijedsz, még tétovább leszel. Soha ne halogass. Ki tudja? A holnapot talán meg sem éred. Ha döntened kell, akkor most azonnal kell döntened.

Dr. Vogel, a fogorvos, miután megvizsgálta a csinos fiatal páciensét, így szólt hozzá:
- MissBaseman, attól tartok, ki kell húzzam a bölcsességfogait!
Te jó isten! - kiáltott fel a lány. - Akkor már inkább egy gyerekszülés...!
- Nos - feleli Dr. Vogel -, kérem döntse el, mit akar, hogy beállíthassam a székét.”

De csak akkor lehet egyértelmű döntést hozni, a valóban tudjuk mit is akarunk. Felmérjük a helyzetünket, az erőforrásainkat (képességek, körülmények), hogy fizikai szinten mire vagyunk képesek, aztán megkérdezzük a halhatatlan részünket, imádkozunk a szellemi segítőinkhez. Mindennek figyelembevételével egyértelmű döntést hozunk. Csak akkor cselekszünk, ha a döntést meghoztuk. Ennek megfelelően végig visszük a fizikai szinten, állandóan kontrolálva a folyamatot, mert lehet, hogy menetközben változtatni kell. Ezek a tudatos teremtési folyamat lépései. Fontos tudni és tudatosan gyakorolni. Ha tudatában vagy, egyre jobban megy. Emberiség szinten feladatunk, hogy megtanuljuk.

Ha valaki szeretne ezzel a témával részletesen foglalkozni és magán dolgozni, az jöjjön el a következő workshopomra, előre láthatólag március 15-16-án tartom. Lehet rá jelentkezni folyamatosan.

Szeretettel

Fanni

2018.2.15